Online Delphi vragenlijst nodig?

Mocht je een online Delphi vragenlijst nodig hebben, zoek dan niet langer! Inmiddels heb ik de nodige ervaring in het programmeren van Delphi vragenlijsten voor wetenschappelijk onderzoek, in opdracht van anderen.

Vraag je je af wat een Delpi-studie uberhaupt is? Hier een korte uitleg: Een Delphi-studie is een onderzoeksmethode waarbij de meningen van een groot aantal experts wordt gevraagd ten aanzien van een onderwerp waar geen consensus over bestaat. Door de antwoorden van de andere experts (anoniem) in meerdere rondes terug te koppelen wordt geprobeerd tot consensus te komen. Het uitvoeren van een Delphi kan gemakkelijk online, omdat je vragen in allelei vormen kunt presenteren en de data gemakkelijk kunt verzamelen.

Er zijn verschillende vormen van vraagstelling mogelijk, zoals open vragen en meerpuntsschalen, maar ook het op volgorde zetten (prioritizeren) van onderwerpen of het gebruik maken van schuifknoppen (sliders). Daarbij hoef jij niet veel meer te doen dan het aanleveren van Excel bestanden met de vragen en proefpersooninformatie. Veel eenvoudiger kan bijna niet!

Heb je een leuk onderzoek waarvoor mijn kennis behulpzaam kan zijn, laat het dan vooral weten. Ik bespreek dan graag vrijblijvend wat de mogelijkheden voor jouw toepassing zijn